Zeepkisten Grand Prix

Leeftijdscategorie

8-12, 12-15

Genre

Actief, Games

▸ Download meer informatie over deze act (PDF) ▸ Ik wil meer weten over deze act.

Over Zeepkisten Grand Prix

De Kids kunnen in teamverband zeepkisten afbouwen en oppimpen.

Ze maken gebruik van steeksleutel en ratel 24. Hiermee kunnen zij met M16 bouten de stuurbalk bevestigen aan de zeepkist, zijpanelen vastmaken, blingbling zijspiegels en/of dikke uitlaten bevestigen, het stuur koppelen, etc..

Verder worden een kentekenplaat toegevoegd, kitsch kussentjes gekozen, LED lampen aangesloten, wielen gecontroleerd op revetten en borgpinnen, en de duwbeugel wordt gemonteerd.

Programma kunnen we uitbreiden met games en een ruime pimpshop. De kids gaan games spelen tegen elkaar en elk gewonnen spel levert munten op die ze in de pimp-my-ride tuning shop kunnen uitgeven voor unieke materialen (uitlaten, kussen, nummerplaten etc.)

De zeepkisten worden gemonteerd in verschillende in te richten bouwhoeken. De bouwhoeken worden genummerd neergezet met diverse kunststof bakken, waarin gereedschappen, bouten, moeren, ringen, afstand bussen en meccano onderdelen zich bevinden. De bouwhoeken zijn ingericht aan de zijkant van een ‘circuit’ van pionnen en autoracebanden.

Nadat de kinderen de zeepkist hebben afgebouwd, dan wordt er geracet op het circuit. Twee duwers en één chauffeur rollen met de zeepkist over het circuit, waarbij elke ronde wordt gewisseld. Op deze wijze komen alle kinderen aan de beurt in elke rol; chauffeur, duwer en pit-stop.